ETA a început să voteze cu privire la dizolvarea sa

131

Articole recomandate

 Organizația separatistă bască ETA a început să voteze cu privire la dizolvarea sa, relatează cotidianul basc Gara, care publică fragmente dintr-o scrisoare a conducerii grupării, favorabilă acestei opțiuni.

"Ne revine să punem capăt conflictului armat și situațiilor legate de acesta și să ne punem la dispoziție toate forțele pentru impulsionarea procesului politic", scrie conducerea ETA în textul adresat membrilor organizației separatiste.

ETA (acronim de la Euskadi Ta Askatasuna, care în limba bască înseamnă "Patria Bască și Libertatea") a început anul trecut o dezbatere internă privind dizolvarea sa, iar în prezent s-a ajuns la faza votului, explică Gara.

"Situația cea mai profitabilă pentru noi, ca și pentru sectoarele populare și lucrătorii basci, nu este decât aceea de a lăsa etapa precedentă definitiv în urma noastră", scrie ETA.

În aprilie anul trecut, ETA a anunțat dezarmarea sa completă și a evocat luarea deciziilor "între toți membrii cu privire la maniera de a avansa".

Fondată în 1959, ETA a dus, începând din 1969, o campanie de atentate soldată cu moartea a 829 de persoane, conform bilanțurilor oficiale. În 2011, organizația, activă în Spania și Franța, a renunțat la lupta armată pentru independența Țării Basce și a Navarrei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.408 secunde