Este alertă în Marea Britanie! Furtuna Callum, așteptată să lovească zone extinse

173
Este alertă în Marea Britanie! Furtuna Callum, așteptată să lovească zone extinse - furtunielectrice465x390-1539329365.jpg

Articole recomandate

Furtuna Callum începe să își facă simțită prezența în unele zone din Marea Britanie unde, potrivit prognozelor meteorologice, se va manifesta vineri prin ploi însemnate cantitativ și viteze ale vântului de peste 110 de kilometri la oră, relatează Press Association.

Ploile torențiale ar putea pune în pericol viața oamenilor, a indicat Met Office, care a emis o avertizare cod galben pentru un interval de 36 de ore, ce vizează regiunea Țara Galilor unde ar putea ploua în 48 de ore cât într-o lună.

Cantitățile însemnate de precipitații prognozate ar putea provoca întreruperi în furnizarea energiei electrice în unele comunități, iar rafalele de vânt riscă să perturbe activitățile obișnuite în zonele vestice din Marea Britanie.

Met Office a emis o serie de avertizări meteorologice valabile inclusiv pentru zone din Scoția și Irlanda de Nord. Totodată, mai multe alerte de inundații sunt în vigoare în sud-vestul Angliei și în Țara Galilor.

Cantitatea totală de precipitații ar putea ajunge până la 150 milimetri în Brecon Beacons din Țara Galilor, aproape de media lunară de 170 milimetri.

Viteze ale vântului între 80 și 100 de kilometri la oră și rafale de peste 110 kilometri la oră sunt prognozate în majoritatea regiunilor expuse.

Nunta prințesei Eugenie de York, nepoata reginei Marii Britanii, cu Jack Brooksbank, care va avea loc vineri la capela St. George de la castelul Windsor, pare că va fi ferită de efectele importante ale furtunii, notează Press Association.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2145 secunde