Eșec rusesc. O rachetă Proton M s-a prăbușit la câteva minute după lansare

121
1
Eșec rusesc. O rachetă Proton M s-a prăbușit la câteva minute după lansare - proton10362800-1431847754.jpg

Articole recomandate

Un nou eșec al industriei spațiale din Rusia. O rachetă Proton M s-a prăbușit în Siberia la doar câteva minute după lansare. Satelitul mexican pe care îl transporta nu a fost plasat pe orbită și este declarat dispărut.

"Se pare că satelitul mexican a fost pierdut. Deocamdată nu am primit informații despre o explozie la sol, deci putem presupune că rămășițele rachetei și cele ale satelitului au ars în atmosferă. "Unii experți sugerează că o parte a carburantului toxic folosit de rachetă ar fi putut rămâne în atmosferă", a scris un jurnalist la RUSSIA TODAY.

Al treilea etaj al rachetei a întâmpinat o problemă tehnică la aproximativ 500 de secunde după lansare. Un oficial al industriei spațiale ruse spune că toate lansările de astfel de rachete ar trebui suspendate.

În momentul prăbușirii, etajul superior al rachetei Proton ar fi conținut câteva tone de de heptil, un carburant considerat extrem de toxic. Racheta rusească avea la bord un satelit de telecomunicații proiectat de compania Boeing la solicitarea guvernului din Mexic.

Comentează știrea

justitiarul
17 mai 2015
haha

Rusii sunt egal cu zero in materie de cercetare . Sunt praf . Ne e frica de ei dar degeaba . Tancurile nu merg , rachetele se prabusesc :)) . Cam asta o sa se intample su cu tara !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7834 secunde