Erdogan, reacție critică după violențele din Franța

324
Erdogan, reacție critică după violențele din Franța - erdoganreactie-1544363297.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat "violența disproporționată" cu care au acționat, în opinia lui, autoritățile franceze împotriva "vestelor galbene".

"Dezordinea domnește pe străzile din numeroase țări europene, începând cu Parisul. Televiziunile, jurnalele sunt pline de imagini cu mașini care ard, magazine jefuite, riposte din cele mai violente ale poliței împotriva manifestanților. Uitați-vă puțin la ce fac polițiștii celor care îi criticau pe polițiștii noștri. Cei care au incitat (mișcări) anti-migranți și anti-islam de dragul populismului politic au căzut în propria lor capcană. Zidurile de securitate și de bunăstare nu sunt zguduite de migranți sau de musulmani, ci de propriii cetățeni ai Europei. Aceștia sunt cei care au rămas tăcuți împotriva celor care au încercat să verse sânge și să dea foc străzilor noastre", a afirmat Erdogan, conform Agerpres.

Manifestațiile din Franța sunt relatate pe larg de media din Turcia, care au difuzat în buclă în ultimele zile mai ales imaginile cu liceeni îngenuncheați și cu mâinile pe cap după ce au fost reținuți de poliție la Mantes-la-Jolie, în apropiere de Paris.

Reamintim că autoritățile franceze au mobilizat aproape 90.000 de membri ai forțelor de ordine, inclusiv aproximativ 8.000 de ofițeri și 12 vehicule blindate la Paris, înaintea noii serii de proteste de sâmbătă, organizate de Mișcarea "Vestelor Galbene", care denunță majorarea prețurilor la carburanți și costurile mari privind condițiile de viață din Franța, în special pentru pătura mijlocie.

În urma protestelor care au avut loc, sâmbătă, în Franța, la care au participat aproximativ 125.000 de persoane, au fost reținute 1.385 de oameni, dintre care 974 luați în custodie, a declarat ministrul de Interne, Christophe Castaner, potrivit cotidianului Le Figaro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.406 secunde