Mai multe ştiri online:

Erdogan promite: "Turcia nu va capitula în fața SUA!"

Ştire online publicată Luni, 20 August 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis, sâmbătă, că țara sa nu va capitula în fața amenințărilor SUA și va combate „jocurile” care îi afectează economia, referindu-se la tensiunile dintre Ankara și Washington provocate de refuzul autorităților turce de a-l elibera pe pastorul american Andrew Brunson și al căror ultim efect a fost scăderea ratingului Turciei de către două mari agenții de evaluare financiară, transmite AFP. 


„Unii ne amenință prin economie, prin sancțiuni, rata de schimb, dobânzi și inflație”, a spus Erdogan în discursul susținut la convenția anuală a formațiunii sale politice, Partidul Justiție și Dezvoltare. „Dar noi le răspundem: am văzut jocurile voastre și vă vom combate. Nu am capitulat și nu vom capitula în fața celor care se prezintă ca fiind partenerul nostru strategic, dar care caută să facă din noi o țintă strategică”, a adăugat Erdogan, referindu-se la SUA. 


Pe de altă parte, el a mai promis că Turcia își va continua și extinde operațiunile militare transfrontaliere, aluzie în special la operațiunea din nordul Siriei împotriva Unităților de Protecție a Poporului, o miliție kurdă sprijinită de Washington în lupta împotriva jihadiștilor. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8575 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4037 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2960 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8992 secunde