Erdogan face apel la unitate în fața atacurilor asupra independenței economice a Turciei

222
Erdogan face apel la unitate în fața atacurilor asupra independenței economice a Turciei - erdogan-1535284331.jpg

Articole recomandate

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat, ieri, că turcii trebuie să rămână uniți pentru a contracara atacurile împotriva economiei țării, în primele sale declarații cu privire la criza lirei turcești din ultimele zile, relatează dpa.


"Așa cum rezistăm atacurilor împotriva economiei turcești astăzi, cea mai mare garanție a noastră este angajamentul și determinarea fiecărui cetățean de a proteja independența, națiunea și viitorul țării", a declarat Erdogan într-un comunicat publicat pe site-ul președinției.


El a subliniat necesitatea unității și a solidarității împotriva atacurilor asupra independenței economice și politice a Turciei, referindu-se de asemenea la "eroismul" cetățenilor turci în fața puciului eșuat din iulie 2016.


Erdogan a mai declarat că Turcia nu va ceda în fața amenințărilor, referindu-se la tensiunile dintre Ankara și Washington provocate de refuzul autorităților turce de a-l elibera pe pastorul american Andrew Brunson și al căror ultim efect a fost scăderea ratingului Turciei de către două mari agenții de evaluare financiară.


SUA au impus în această lună sancțiuni împotriva a doi oficiali de rang înalt din cabinetul președintelui Recep Tayyip Erdogan și au dublat taxele vamale pe oțelul și aluminiul importate din Turcia, încercând astfel să determine autoritățile de la Ankara să-l elibereze pe pastorul Brunson, aflat în arest la domiciliu în Turcia și acuzat de justiția acestei țări de sprijinirea puciului eșuat din urmă cu doi ani.


Pe lângă tensiunile provocate în relația cu Washingtonul, aceste sancțiuni au accentuat devalorizarea lirei turcești, care s-a depreciat cu 40% de la începutul anului.


Președintele Recep Tayyip Erdogan a decis ca represalii boicotarea produselor electronice din Statele Unite și creșterea taxelor vamale la unele produse importate din această țară.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3885 secunde