Erdogan: Este imposibil ca vreo țară să mai aibă încredere în SUA

264
Erdogan: Este imposibil ca vreo țară să mai aibă încredere în SUA - receperdogan-1538404997.jpg

Articole recomandate

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat luni că Statele Unite au ales calea greșită, amenințând și folosindu-se de șantaj în loc de dialog. Erdogan a adăugat că, în acest moment, este imposibil ca vreo țară să mai aibă încredere în SUA, scrie Reuters.


Într-un discurs ținut în fața Parlamentului, Erdogan a afirmat că Statele Unite și-au pierdut credibilitatea prin faptul că s-au implicat în războaie comerciale la nivel global. 


Relațiile dintre Turcia și SUA sunt tensionate după ce Ankara l-a reținut pe pastorul american Andrew Brunson, pe care l-a acuzat de activități teroriste.


"Este o problemă judiciară. Brunson a fost reținut pentru terorism. Pe 12 octombrie va avea loc o nouă audiere și nu știm ce va decide tribunalul, iar politicienii nu vor avea niciun cuvânt de spus", a declarat recent Erdogan.


Dacă va fi găsit vinovat, Brunson - care neagă acuzațiile - ar putea fi închis pentru 35 de ani.


Președintele american, Donald Trump, înfuriat de reținerea lui Brunson, a dispus dublarea taxelor pentru importurile de aluminiu și oțel din Turcia începând cu luna august. Turcia a răspuns prin creșterea taxelor pentru importurile de mașini, alcool și tutun din SUA. Drept urmare, lira turcă a scăzut cu 40% în acest an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4667 secunde