Erdogan cere Arabiei Saudite să dezvăluie cine a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

151
Erdogan cere Arabiei Saudite să dezvăluie cine a ordonat asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi - receptayyiperdogan-1540553294.jpg

Articole recomandate

Președintele Recep Tayyip Erdogan a cerut vineri Arabiei Saudite să dezvăluie cine a dat ordinul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, precum și locul în care se află corpul acestuia, spunând că Turcia avea mai multe informații despre caz decât a împărtășit până acum, relatează Reuters, citată de Mediafax.


Erdogan a mai spus că Riyadul trebuia să dezvăluie identitatea "colaboratorului local" despre care oficialii saudiți au spus anterior că a luat corpul lui Khashoggi de la agenții saudiți după ce jurnalistul a fost ucis în consulatul saudit de la Istanbul, pe 2 octombrie.


Arabia Saudită a declarat, joi, că uciderea lui Khashoggi, un cronicar de la Washington Post și critic al prințului Mohammed bin Salman, a fost premeditată, inversând declarațiile anterioare în care spuneau că nu a fost intenționată.


Crima lui Khashoggi a provocat o revoltă globală și a dus la o criză pentru principala țară exportatoare de petrol din lume și prințul Mohammed, conducătorul de facto al regatului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0031 secunde