Erdogan anunță că armata turcă va asedia orașul sirian Afrin

139
Erdogan anunță că armata turcă va asedia orașul sirian Afrin - erdogan-1519138557.jpg

Articole recomandate

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat, ieri, că forțele turce vor asedia în curând orașul sirian Afrin, capitala enclavei cu același nume unde o ofensivă turcă a fost lansată în urmă cu o lună împotriva miliției kurde Unitățile de Protecție a Poporului (YPG), considerată de Ankara drept teroristă, relatează AFP.

"În zilele următoare și într-un mod mult mai rapid, va începe asediul asupra centrului orașului Afrin", a spus Erdogan într-un discurs adresat membrilor partidului său în Parlament.

Lansată pe 20 ianuarie de armata turcă, operațiunea "Ramura de Măslin" vizează YPG, o miliție kurdă considerată drept teroristă de către Ankara, dar aliată a SUA în lupta împotriva Statului Islamic. Până în prezent, forțele turce au preluat controlul asupra a mai mult de 30 de sate, însă majoritatea sunt situate în zone la nord de regiunea Afrin.

"Pentru că acționăm pentru a evita punerea în pericol a forțelor noastre de securitate și a civililor, poate părea că avansăm într-un ritm lent", a spus Erdogan. "Însă nimeni nu trebuie să uite că nu am mers acolo să distrugem ceea ce întâlnim în cale. Ne aflăm aici pentru a crea un mediu sigur și viabil pentru sutele de mii de sirieni care locuiesc în țara noastră", a adăugat el, referindu-se la cei peste trei milioane de refugiați sirieni care au fugit în Turcia pentru a scăpa de războiul civil din țara lor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4884 secunde