Erdogan amenință din nou că Turcia va lăsa refugiații să plece spre Europa

263
Erdogan amenință din nou că Turcia va lăsa refugiații să plece spre Europa - erdogan-1573255876.jpg

Articole recomandate

Turcia va deschide porțile pentru refugiații sirieni care doresc să ajungă în Europa dacă Uniunea Europeană nu îi oferă suficient sprijin financiar, a declarat, joi, la Budapesta, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, insistând că Turcia nu poate duce singură povara întreținerii acestor migranți. 


"Indiferent că vom primi sau nu sprijin, vom continua să-i primim pe oaspeții noștri, dar numai până la un anumit punct. Dacă vom constata că aceasta nu mai merge, nu vom avea altă opțiune decât să deschidem porțile către Europa", a spus Erdogan, citat de AFP, la o conferință de presă comună cu premierul ungar Viktor Orban. 


Acesta din urmă a descris Turcia drept un partener strategic în ce privește securitatea și migrația, apreciind că migrația către Europa nu poate fi oprită fără implicarea Turciei și a lăudat acțiunea Ankarei de a opri anul acesta circa 350.000 de migranți clandestini care au încercat să ajungă în Europa. 


"Dacă Turcia nu ar fi făcut acest lucru, toți acești oameni s-ar fi adunat de-a lungul frontierei de sud a Ungariei", a spus Viktor Orban. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5169 secunde