Epava avionului care îl transporta pe fotbalistul Sala, găsită pe fundul Canalului Mânecii

184
Epava avionului care îl transporta pe fotbalistul Sala, găsită pe fundul Canalului Mânecii - epavaavionului-1549303360.jpg

Articole recomandate

Avionul care îl transporta pe fotbalistul argentinian Emiliano Sala a fost găsit pe fundul Canalului Mânecii în timpul unor căutări subacvatice, la aproape două săptămâni de la dispariție, spulberând orice șansă de a se găsi supraviețuitori, informează AFP. "Pot să confirm că aparatul a fost găsit", a declarat un purtător de cuvânt al Biroului de anchetă britanic al accidentelor aeriene (AAIB).


David Mearns, conducătorul societății Blue Water Recoveries, mandatată de familia atacantului pentru a efectua căutări subacvatice, a anunțat pe Twitter că epava a fost localizată, duminică dimineață, de o șalupă dotată cu sonare.

După descoperirea epavei, ambarcațiunea aparținând AAIB, Geo Ocean III, s-a deplasat la fața locului pentru a identifica vizual avionul, a explicat David Mearns pe Twitter. 


"Gândurile noastre se îndreaptă către familiile și prietenii lui Emiliano și David Ibbotson (pilotul aparatului, n. red.)", a adăugat Mearns, precizând că "partea importantă a aparatului de zbor se găsește pe fundul mării".

"Nu pot să cred, este un vis, un vis urât", a reacționat duminică Horacio Sala, tatăl jucătorului, după anunțul găsirii epavei.

Horacio Sala, aflat la locuința sa din Progreso, în Argentina, a fost informat telefonic de către un reprezentant al AAIB.

Recent transferat de la FC Nantes la Cardiff City, Emiliano Sala se afla într-un avion privat care a dispărut deasupra Canalului Mânecii. Autoritățile au anunțat că au oprit definitiv operațiunile de căutare a lui Sala și pilotului David Ibbotson, întrucât șansele de supraviețuire au fost considerate minime.


Jucătorul argentinian în vârstă de 28 de ani, autor a 12 goluri în prima jumătate a sezonului din Ligue 1 pentru Nantes, a fost transferat la Cardiff în schimbul unei sume record pentru un club galez, estimată de presă la 17 milioane de euro.

Cardiff City i-a adus un omagiu lui Emiliano Sala, sâmbătă seara, cu ocazia meciului câștigat pe teren propriu, cu 2-0, în fața formației Bournemouth, în cadrul etapei a 25-a a campionatului de fotbal al Angliei.


În programul oficial al meciului au fost dedicate câteva pagini fotbalistului argentinian, iar jucătorii au apărut la încălzire cu tricouri pe care era imprimată fotografia lui Sala. Înaintea fluierului de start, componenții celor două formații au păstrat un moment de reculegere în memoria lui Emiliano Sala.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.329 secunde