Emmanuel Macron va face "anunțuri importante" după protestele "vestelor galbene"

146
Emmanuel Macron va face

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron va face ''anunțuri importante'' la începutul săptămânii următoare, a indicat duminică purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux, la o zi după protestele naționale violente ale ''vestelor galbene'' împotriva costului mare al vieții, relatează agenția Reuters.


''Președintele Republicii va face desigur anunțuri importante'', a declarat Griveaux la televiziunea LCI. El nu a oferit detalii despre data precisă sau conținutul anunțurilor pe care le va face Macron.

Înalți reprezentanți francezi, aliați ai lui Macron, afirmau vineri că președintele se va adresa națiunii la începutul săptămânii următoare.

Macron a anulat deja o preconizată creștere a taxei pe combustibil, dar demersul său nu a reușit să pună capăt mișcării de protest a ''vestelor galbene'', care cer taxe mai mici, salarii minime mai mari și condiții mai bune de pensionare.

Într-un interviu la postul de radio Europe-1, citat de AFP, Griveaux a pledat duminică pentru găsirea de soluții ''aproape pe măsură'' în criza ''vestelor galbene'' și a făcut apel la întreprinderi să contribuie și ele.

''Soluțiile pe care trebuie să le găsim trebuie să țină cont de realitatea fiecărui individ. Aceasta să fie aproape pe măsură. Mâniile exprimate sunt uneori de natură diferită de la un teritoriu la altul'', a afirmat Griveaux.

''Sunt mânii care trebuie înțelese. Și este dur să le înțelegi dintr-un birou parizian'', a subliniat purtătorul de cuvânt al guvernului, la o zi după cea de-a patra sâmbătă de mobilizare a ''vestelor galbene''.

Întrebat la televiziunea LCI în legătură cu o eventuală contribuție a întreprinderilor pentru găsirea de soluții la puterea de cumpărare, Griveaux a făcut apel ca ''fiecare să-și asume responsabilitățile'', scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.544 secunde