Emmanuel Macron salută curajul și demnitatea poporului grec în timpul crizei

321
Emmanuel Macron salută curajul și demnitatea poporului grec în timpul crizei - emmanuel-1534856981.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron a salutat, luni, într-o postare pe Twitter, "curajul și demnitatea" poporului grec în timp crizei economice, în contextul în care Grecia a încheiat, luni, în mod oficial, cel de-al treilea program de ajutor financiar, la fel de strict precum celelalte programe nepopulare sub care a trăit din 2010, informează AFP. 


"Încheierea programului de sprijin înseamnă pentru poporul grec ieșirea din criză, pe care a înfruntat-o cu o demnitate și un curaj care atrag respectul", a scris președintele francez pe Twitter. 


El a asigurat că "Franța rămâne de partea acesteia pentru ca noi să construim împreună, cu partenerii noștri, viitorul Uniunii Europene". 


După ce a primit de la creditorii săi (FMI, UE și BCE) împrumuturi de 289 miliarde de euro în cadrul a trei programe de asistență (2010, 2012 și 2015), Grecia a realizat în schimb o serie de reforme radicale, ceea ce a făcut să piardă un sfert din PIB-ul său în opt ani, pe fondul unei explozii a șomajului, care rămâne la 20% după atingerea unui maximum de 27,5% în 2013. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4965 secunde