Emmanuel Macron, noul președinte al Franței

220
Emmanuel Macron, noul președinte al Franței - emmanuelmacron-1494249038.jpg

Articole recomandate

Emmanuel Macron, un politician de centru proeuropean, a fost ales duminică președinte al Franței cu 66,10% din sufragii, devansând-o la mare distanță pe rivala sa de extremă-dreapta Marine Le Pen, care a obținut 33,90% din voturi, potrivit rezultatelor finale difuzate ieri de Ministerul de Interne francez, citate de AFP.


Absenteismul a fost de 24,52%, nivel record după 1969. Transferul de putere între președintele ales și șeful statului la final de mandat, socialistul Francois Hollande, este prevăzut pentru week-end-ul următor.


În primul discurs de după anunțarea primelor exit-poll-uri, de la cartierul său general, Emmanuel Macron a transmis un mesaj care îndeamnă la reconciliere, pentru binele Franței.


"Voi apăra Franța, interesele ei vitale, imaginea ei, mesajul pe care îl reprezintă. Îmi iau acest angajament în fața voastră. Voi apăra Europa, destinul comun al popoarelor de pe continentul nostru. În joc e civilizația noastră. Să iubim Franța începând din această seară! Pentru cei cinci ani care vin, vreau să mă pun în slujba ei cu umilință, devotament și hotărâre. Trăiască Repu-blica, trăiască Franța!", a declarat președintele ales.


Apoi, președintele ales a mers la Luvru, unde îl așteptau mii de susținători. Acolo, Emmanuel Macron și-a făcut intrarea pe Oda Bucuriei, imnul Uniunii Europene.
"Vă mulțumesc pentru că sunteți aici, că ați fost alături de mine, că ați luptat plini de curaj, în atât de multe luni, pentru că în seara asta ați câștigat. Franța a câștigat!", a spus Emmanuel Macron, aclamat de miile de susținători.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3341 secunde