Emmanuel Macron, deplasare la Londra, în iunie

188
Emmanuel Macron, deplasare la Londra, în iunie - emmanuel-1580675220.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron se va deplasa la Londra în iunie, după cum a anunțat chiar el într-o scrisoare adresată poporului britanic și publicată, sâmbătă, în Times, la câteva ore după ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, informează AFP. 


În această scrisoare, redactată în limba engleză și adresată "iubiților prieteni britanici" și în special "milioanelor de britanici care păstrează un atașament profund Uniunii Europene", Emmanuel Macron își împărtășește "profunda tristețe" cu privire la ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană și încearcă totodată să explice de ce Franța a fost dură în cadrul negocierilor privind Brexit-ul: "Am ținut să apăr principiile existențiale de funcționare ale Uniunii Europene. Dar niciodată Franța și poporul francez și, cred că pot s-o afirm, niciun alt popor din Europa nu au fost animate de un spirit revanșard sau punitiv". 


Fiind vorba despre relația viitoare între UE și Regatul Unit, Emmanuel Macron avertizează că "nu putem permite crearea unei concurențe nefaste". "Între țările noastre, în particular, doresc să deschid un nou capitol, întemeiat pe forța legăturilor noastre inegale", a continuat președintele francez. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5259 secunde