ELVEȚIA ar putea reintroduce vizele pentru cetățenii țărilor care nu sunt membre Schengen

314
ELVEȚIA ar putea reintroduce vizele pentru cetățenii țărilor care nu sunt membre Schengen - 01visa16151161016939700-1392902584.jpg

Articole recomandate

ELVEȚIA ar putea reintroduce vizele pentru cetățenii țărilor care nu sunt membre ale spațiului Schengen, relatează miercuri agenția ATS, citată de Mediafax.


Consiliul federal a aprobat miercuri, cu efect imediat, aplicarea unei prevederi din acquis-ului Schengen destinată luptei împotriva unui aflux abuziv de imigranți.


Dispozitivul permite reintroducerea temporară a vizelor pentru un stat terț atunci când o țară membră Schengen suferă dezavantaje de pe urma liberalizării regimului de vize. Guvernul invocă sosirea unui număr mare de imigranți ilegali sau solicitanți de azil a căror cerere este nefondată.


Fiecare țară poate cere activarea mecanismului pe lângă Comisia Europeană. Aceasta ține cont de numărul țărilor afectate și de impactul asupra situației globale privind imigrația în spațiul Schengen. Ea poate, în ultimă instanță, să propună reintroducerea definitivă a vizelor pentru un stat terț.


Elveția aplică politica statelor europene privind acordarea vizelor. Favorabilă unui sistem de scutire de vize, ea apreciază că măsurile sunt necesare pentru a lupta împotriva unor eventuale abuzuri. Potrivit ei, acest mecanism de suspendare nu ar trebui activat decât cu reținere și în ultimă instanță.


Reforma politicii comune a vizelor consolidează mecanismul de reciprocitate care vrea ca un stat terț care beneficiază de scutirea de vize să acorde același tratament cetățenilor din spațiul Schengen. Un stat terț vizat de reintroducerea temporară a obligației vizelor ar putea lua aceleași măsuri pentru cetățenii unor state Schengen, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3007 secunde