Elicopter prăbușit în Norvegia: Toți cei 13 oameni aflați la bord, presupuși morți (salvatori)

114
Elicopter prăbușit în Norvegia: Toți cei 13 oameni aflați la bord, presupuși morți (salvatori) - elicopter-1461948268.jpg

Articole recomandate

Toate cele 13 persoane aflate la bordul elicopterului care s-a prăbușit vineri în Norvegia sunt presupuse moarte, au anunțat salvatorii norvegieni după încheierea căutărilor pentru descoperirea a doi posibili supraviețuitori, relatează Agerpres.ro.



'Considerăm că toate cele 13 persoane sunt moarte', a declarat Borge Galta, un purtător de cuvânt al Centrului de coordonare a operațiunilor de salvare din sudul Norvegiei de la Sola. Informația a fost confirmată de Terje Magnussen, un oficial din poliția locală care coordonează operațiunile de la fața locului.

Anterior salvatorii au anunțat că au descoperit 11 cadavre și că au loc căutări pentru descoperirea celorlalte două persoane aflate la bordul elicopterului.

Elicopterul, un aparat de tip Super Puma care s-a prăbușit în imediata apropiere a coastei vestice a Norvegiei în timp ce se întorcea de pe o platformă petrolieră, avea la bord 11 norvegieni, un britanic și un italian, a anunțat acest centru.

Elicopterul se întorcea de pe platforma petrolieră Gullfaks B, operată de de compania Statoil, din Marea Nordului, când s-a prăbușit.

Potrivit unor martori citați de media norvegiană, rotorul elicopterului a fost văzut desprinzându-se de aparatul de zbor înainte de prăbușire. Rotorul elicopterului a fost găsit pe țărm, la circa 200-300 de metri de restul elicopterului, care se află sub apă, potrivit Centrului de coordonare a operațiunilor de salvare din sudul Norvegiei de la Sola.

La bordul elicopterului se aflau 11 pasageri și doi membri ai echipajului, au anunțat Statoil și salvatorii.

Elicopterul prăbușit este un model Eurocopter EC225, fiind operat de firma CHC Helicopter Service, potrivit Autorității aviatice civile din Norvegia. 'Au existat provocări cu acest model de elicopter în 2012, când s-au identificat erori la cutia de viteze. Acest model a avut restricții de zbor în 2012 și 2013', a precizat instituția.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2319 secunde