Elevi de liceu, forțați să poarte pe cap cutii de carton ca să nu copieze la examen

317
Elevi de liceu, forțați să poarte pe cap cutii de carton ca să nu copieze la examen - 19102111532201indiaboxstudentexl-1571659808.jpg

Articole recomandate

Elevii unui liceu au fost forțați să poarte pe cap cutii de carton ca să nu copieze la examen. Imaginile au fost postate pe Facebook, iar Ministerul Educației a descris practica ca fiind "inacceptabilă", scrie romaniatv.net


Totul s-a întâmplat în India, iar potrivit conducerii Colegiului Bhagat Pre-Universitar din Haveri, măsura cutiilor de carton pe cap a fost testată pentru a vedea dacă îi împiedică pe elevi să copieze în timpul examenelor, potrivit CNN.

Imaginile au fost postate pe Facebook și s-au viralizat. Cutiile erau decupate în față pentru a permite elevilor să vadă pupitrul și foaia de examen.

În urma apariției imaginilor, conducerea școlii a fost aspru criticată. Ministrul Educației din India a descris practica ca fiind "inacceptabilă".


"Nimeni nu are dreptul să trateze elevii ca pe niște animale", a declarat ministrul Educației.

Într-o explicație oferită autorităților, conducerea școlii a susținut că doar 56 din cei 72 de elevi care au susținut examenul a fost incluși în "experiment" și doar după ce părinții copiilor și-au dat acordul.

"Colegiul nu a hărțuit niciun elev, purtarea cutiei de carton era opțională și unii elevi au experimentat, unii nu", a precizat un reprezentant din conducerea școlii. Potrivit acestuia, elevii care au luat parte la experiment și-au adus de acasă cutiile de carton pe care le-au purtat în timpul examenului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2506 secunde