Elefanții călători din China au primit o echipă de paznici care îi însoțește în lungul drum spre casă

157
Elefanții călători din China au primit o echipă de paznici care îi însoțește în lungul drum spre casă - elefanticalatori-1628187959.jpg

Articole de la același autor

Câteva zeci de pompieri forestieri chinezi au misiunea dificilă de a escorta celebra familie de elefanți care străbate țara, înapoi acasă, după ce animalele au călătorit peste 700 de kilometri. Neobișnuita operațiune se desfășoară în contextul în care animalele rătăcitoare au părăsit zona lor de origine din sudul țării, în apropiere de granița cu Thailanda acum un an și jumătate și au pornit într-un tur de hrană prin terenurile agricole bogate în porumb, trestie de zahăr sau banane din sudul provinciei chineze Yunnan, scrie France24.

În călătoria lor, elefanții trec prin sate locuite și sunt direcționați de pompieri forestieri pentru a evita contactul cu oamenii și pentru a nu se răni.

Atunci când elefanții trec printr-un sat, locuitorilor li se spune să intre în case și să rămână acolo până la plecarea elefanților. Alimentarea cu energie electrică este tăiată pentru a evita situații în care animalele se electrocutează sau produc stricăciuni.


În calea lor sunt lăsate banane și alte bunătăți pentru a-i ajuta să facă față drumului lung pe care încă îl mai au de parcurs.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2196 secunde