Egipt: Trei zile de alegeri prezidențiale. Abdel Fattah al-Sisi, favorit

125
Egipt: Trei zile de alegeri prezidențiale. Abdel Fattah al-Sisi, favorit - egipt-1522074205.jpg

Articole recomandate

Egiptenii au început să voteze, ieri, pentru alegerile prezidențiale în care victoria președintelui în exercițiu Abdel Fattah al-Sisi este aproape sigură, relatează dpa.


Singurul competitor al lui al-Sisi în scrutin este Moussa Mostafa, un politician puțin cunoscut care deja și-a exprimat sprijinul pentru un al doilea mandat în funcție al generalului devenit președinte.


Potențialii adversari serioși au renunțat la cursă sau au primit interdicție să candideze. Opoziția a cerut boicotarea votului, calificându-l o farsă.


Cu victoria lui al-Sisi aproape sigură, o slabă participare la vot ar putea ridica îndoieli asupra credibilității alegerilor.


Al-Sisi a cerut, în mod repetat, egiptenilor să voteze în număr mare, promițând alegeri corecte.


Cu două zile înaintea alegerilor, o bombă a ucis doi polițiști în Alexandria, al doilea cel mai mare oraș al Egiptului.


Mass-media proguvernamentale au afirmat că atacul de sâmbătă a avut drept scop intimidarea egiptenilor de a se duce la vot și au chemat alegătorii să răspundă printr-o prezență în masă. Până în prezent, nu a existat nicio revendicare a responsabilității pentru atac.


Aproximativ 250.000 de membri ai forțelor de securitate vor fi desfășurați în jurul celor 14.000 de secții de votare din cele 27 de provincii ale Egiptului în timpul alegerilor care urmează să aibă loc trei zile consecutiv, potrivit mass-media.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5804 secunde