€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Șeful diplomației spaniole: Catalonia trebuie să rămână parte a Spaniei după alegerile din regiune

Ştire online publicată Marţi, 31 Octombrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul de externe spaniol Alfonso Dastis și-a exprimat luni, la Kiev, speranța și convingerea că alegerile din Catalonia, prevăzute pentru 21 decembrie, vor avea ca rezultat rămânerea acestei regiuni ca parte a Spaniei, transmite Reuters.

„Sperăm, cu ajutorul acestor alegeri, să restabilim guvernarea legală și statul de drept în Catalonia. Sperăm și credem că, după aceste alegeri, Catalonia va fi din nou aceeași societate care a fost înainte: una deschisă și integrată”, a spus Dastis, într-o conferință de presă în capitala ucraineană.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, preluarea controlului direct asupra Cataloniei de către guvernul de la Madrid, a destituit guvernul secesionist, a dizolvat Parlamentul regional și a convocat alegeri anticipate în regiune pentru data de 21 decembrie.

Totuși, unii dintre cei mai importanți membri ai administrației catalane, inclusiv liderul executivului Carles Puigdemont și adjunctul său, Oriol Junqueras, au declarat că nu vor accepta aceste măsuri și că numai populația Cataloniei îi poate destitui.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6385 secunde