Mai multe ştiri online:

Șeful clanului mafiot Gambino, ASASINAT în fața casei sale

Ştire online publicată Joi, 14 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Francesco "Frank" Cali, liderul clanului mafiot Gambino, a fost asasinat, miercuri noaptea, în fața casei sale din New York. Cali, 53 de ani, a fost împușcat de șase ori în piept și, potrivit unor informații, a fost de asemenea lovit de camioneta condusă de presupușii asasini.


Francesco "Frank" Cali a fost transportat la Spitalul Universitar Staten Island, unde a fost declarat mort. Asasinatul a avut loc în fața casei lui Cali din cartierul Todt Hill din Staten Island.

Familia Gambino, una din cele cinci care alcătuiesc mafia siciliană din New York, a ajuns să fie considerată cea mai mare organizație criminală din Statele Unite axată pe toate tipurile de activități ilegale, până la decăderea ei în anii 90 ca urmare a acțiunilor întreprinse de autorități.


Asasinarea lui Cali este prima în zeci de ani a unui șef mafiot în New York și de cel mai important nivel în familia Gambino de când, în 1985, John Gotti ordonase uciderea liderului de atunci Paul Castellano pentru a prelua puterea în organizație.

Gotti a fost arestat la finalul lui 1990 grație colaborării cu FBI a adjunctului său, Salvatore Gravano, o relație care a provocat căderea mai multor șefi mafioți și pierderea de către familia Gambino a unei mari părți din puterea sa. Gotti a murit în închisoare în 2002.


Născut la New York în 1965, din părinți sicilieni din Palermo, Cali s-a implicat de tânăr în mafia new-yorkeză. Între 2008 și 2009, el a executat 10 luni de închisoare pentru extorcare. Cali a preluat controlul organizației în 2015. Autoritățile americane și italiene îl considerau membru al Cosa Nostra și drept un ambasador la New York al familiilor mafiote din Sicilia.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7704 secunde