Șeful clanului mafiot Gambino, ASASINAT în fața casei sale

288
Șeful clanului mafiot Gambino, ASASINAT în fața casei sale - frankcaligambino20442000-1552551879.jpg

Articole recomandate

Francesco "Frank" Cali, liderul clanului mafiot Gambino, a fost asasinat, miercuri noaptea, în fața casei sale din New York. Cali, 53 de ani, a fost împușcat de șase ori în piept și, potrivit unor informații, a fost de asemenea lovit de camioneta condusă de presupușii asasini.


Francesco "Frank" Cali a fost transportat la Spitalul Universitar Staten Island, unde a fost declarat mort. Asasinatul a avut loc în fața casei lui Cali din cartierul Todt Hill din Staten Island.

Familia Gambino, una din cele cinci care alcătuiesc mafia siciliană din New York, a ajuns să fie considerată cea mai mare organizație criminală din Statele Unite axată pe toate tipurile de activități ilegale, până la decăderea ei în anii 90 ca urmare a acțiunilor întreprinse de autorități.


Asasinarea lui Cali este prima în zeci de ani a unui șef mafiot în New York și de cel mai important nivel în familia Gambino de când, în 1985, John Gotti ordonase uciderea liderului de atunci Paul Castellano pentru a prelua puterea în organizație.

Gotti a fost arestat la finalul lui 1990 grație colaborării cu FBI a adjunctului său, Salvatore Gravano, o relație care a provocat căderea mai multor șefi mafioți și pierderea de către familia Gambino a unei mari părți din puterea sa. Gotti a murit în închisoare în 2002.


Născut la New York în 1965, din părinți sicilieni din Palermo, Cali s-a implicat de tânăr în mafia new-yorkeză. Între 2008 și 2009, el a executat 10 luni de închisoare pentru extorcare. Cali a preluat controlul organizației în 2015. Autoritățile americane și italiene îl considerau membru al Cosa Nostra și drept un ambasador la New York al familiilor mafiote din Sicilia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3178 secunde