Efectele războiului din Siria. Șapte spitale scoase din funcțiune în 30 de zile

180
Efectele războiului din Siria. Șapte spitale scoase din funcțiune în 30 de zile - bombardarespitalesiria-1493638734.jpg

Articole recomandate

Șapte spitale și clinici din nord-vestul Siriei au fost scoase din funcțiune în aprilie în urma raidurilor aeriene ale regimului sau ale aliatului său rus, au declarat, duminică, responsabili medicali din teritoriul rebel, transmite AFP. 


"În aprilie, spitalele din sudul provinciei Idlib au fost țintite într-o manieră sistematică și flagrantă", a denunțat, în cadrul unei conferințe de presă, Abdel Hamid Dabbak, șeful unităților medicale din această provincie din nord-vest. El a enumerat cel puțin șapte unități scoase din funcțiune, printre care o clinică de consultații ginecologice. 


"Asta va pune mai multă presiune pe spitalele din nordul provinciei și pe cele de la frontiera cu Turcia", a atras atenția Dabbak.


Lucrări de reabilitare sunt în curs, dar "avioanele sunt mereu pe cer, iar bombar-damentele continuă", a precizat acesta. "Această situație accentuează suferința populației (...) mai ales pentru bebeluși, căci nu mai avem multe incubatoare", a deplâns situația doctorul Monzer Khalil, directorul administrației rebele însărcinat cu sănătatea în provincia Idlib. Trei spitale au fost de asemenea scoase din funcțiune în provincia vecină Hama (centru), a indicat el, pentru AFP. "Spitalele sunt deliberat țintite, în special cele din sudul provinciei Idlib și nordul provinciei Hama", a afirmat la rândul său Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). 


Potrivit acestuia, raidurile aeriene au bombardat efectiv în mai multe rânduri șapte unități din provincia Idlib, scoțându-le din funcțiune și ucigând mai mulți pacienți, printre care și copii. Conform lui Rahman, o unitate și-a reluat funcționarea, iar o alta, parțial.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5849 secunde