Mario Monti îl acuză pe Silvio Berlusconi că îi cumpără pe italieni:

"E o tentativă de corupție simpatică"

161
Silvio Berlusconi încearcă să îi cumpere pe italieni prin promisiunea electorală de restituire a sumelor plătite în 2012 în contul unei nepopulare taxe pe locuințe, IMU (imposta municipal unica), a denunțat, ieri, adversarul său, premierul demisionar Mario Monti. 


Silvio Berlusconi a anunțat, duminică, la Milano, că, în cazul unei victorii în alegerile de la 24-25 februarie, "vom adopta, încă din prima ședință a Consiliului de Miniștri, restituirea sumelor plătite ca taxă asupra locuinței principale în 2012". 

Il Cavaliere, care a condus Italia în perioada 2001-2006, dar și începând din 2008 și până în noiembrie 2011 și care se află, în prezent, în a șasea sa campanie electorală din ultimii 18 ani, a promis deja că va suprima această taxă asupra locuinței principale, în cazul unei eventuale reveniri la guvernare.

"Aceasta este o tentativă de corupție simpatică. Eu îți cumpăr votul cu bani, iar acești bani sunt cei ai contribuabililor", a comentat fostul comisar european Mario Monti, pe un ton ironic, pentru postul de radio RTL.

Monti a continuat pe același ton, încercând să arate incoerența promisiunilor rivalului său de centru-dreapta. "Eu sunt și mai imbecil, pentru că am pus în aplicare creșteri de impozite în mare parte deja hotărâte" de către Guvernul anterior condus de către Silvio Berlusconi, a declarat el, răs-punzând astfel unei declarații a lui Il Cavaliere, care a spus că "orice imbecil este capabil să crească impozitele".

Monti a avertizat din nou că, "în cazul în care comunitatea financiară internațională evaluează programul lui Berlusconi, va exista un risc de creștere a nivelului dobânzilor", în detrimentul economiei italiene.

v v v

Sondajele îl prezintă pe Berlusconi ca perdant în scrutinul de la 24-25 februarie, dar el a reușit să reducă în mod semnificativ distanța care îl despărțea de coaliția de centru-stânga, anumite sondaje vorbind de o diferență de doar cinci puncte procentuale.

Atacând IMU, Il Cavaliere atinge o coardă sensibilă, taxa afectându-i deosebit de dur pe italieni.

Înainte să anunțe această "propunere-șoc", cum a fost ea prezentată de către echipa sa presei, Berlusconi a acuzat IMU de toate relele care afectează Italia, apreciind că "incertitudinea creată a fost primul factor al crizei" economice cu care se confruntă țara. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Berlusconi se teme pentru viața lui
Pagina a fost generata in 0.44 secunde