Durerea la contact sexual, simptom al colpitei

6947

Articole de la același autor

Colpita este o afecțiune a aparatului genital, mai exact a vaginului și colului uterin. Se manifestă prin mâncărimi, usturimi, disconfort, durere la contact sexual și scurgeri.
După examenul citobacteriologic, medicul ginecolog stabilește tratamentul corespunzător și, dacă afecțiunea este asociată cu alte boli ale aparatului genital, tratamentul trebuie urmat și de partener. Foarte importantă este igiena intimă și evitarea irigatoarelor fără indicațiile ginecologului, pentru că pot agrava colpita.

Colpita este o boală a aparatului genital femeiesc, singura diferență dintre afecțiune și vaginită fiind aceea că vaginita este mai acută. "Colpita este o inflamație a vaginului care se manifestă prin mâncărimi, usturimi, disconfort, durere la contact sexual și scurgeri", ne-a explicat dr. Viorel Cristurean, medic ginecolog.
Apariția colpitei este o cauză a contactării unor germeni, gonococi sau ciuperci.
Cea mai întâlnită formă a colpitei este cea rezultată în urma contaminării cu Trichomonas. Afecțiunea poate fi de origine bacteriologică, virală sau parazitară și survine pe mucoasa lezată sau normală.
Potrivit dr. Viorel Cristurean, "Tratamentul se dă în funcție de examenul citobacteriologic".
Tratamentul este de obicei medicamentos, în funcție de germenul care a produs afecțiunea. Dacă suferiți de colpită cu Thricomonas, spre exemplu, tratamentul îl urmează ambii parteneri. Cu toate că el este aparent sănătos, în fapt, el este purtătorul parazitului și vă poate reinfecta în orice moment.
Pacientele trebuie să evite irigațiile vaginale fără indicații precise, pentru că pot agrava boala.
Foarte important este ca, pe toată perioada tratamentului, să se evite raporturile sexuale, iar persoanele care nu au un partener stabil să fie conștiente de răspândirea bolii și să folosească prezervativul la orice contact sexual.
Pentru a preveni apariția colpitei trebuie să respectați regulile de igienă intimă, mai ales după raport sexual, când se recomandă spălarea zonei genitale cu un agent de curățare care să aibă același PH cu cel al zonei vaginale și cu apă caldă.
"Netratată, colpita poate crea inflamația colului", a mai adăugat medicul ginecolog.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1575 secunde