După Norvegia, și Suedia prelungește controalele la frontiere

161
După Norvegia, și Suedia prelungește controalele la frontiere - dupa-1494503167.jpg

Articole recomandate

Suedia va continua, timp de șase luni, controalele la frontiere, a anunțat guvernul de la Stockholm. Potrivit televiziunii publice SVT, măsura se aplică în porturile de pe coastele de sud și de vest și pe podul care leagă Suedia de Danemarca peste strâmtoarea Oresund. 


Săptămâna trecută, Suedia anunțase că va renunța la verificarea identității persoanelor care vin din Danemarca, începând din 4 mai.
Controalele au fost instituite ca reacție la criza refugiaților din 2015, când în Suedia intrau mii de solicitanți de azil pe săptămână. 


Și Norvegia a prelungit, până în noiembrie, controalele temporare la frontieră pentru a controla fluxul de imigranți, relatează DPA. Anunțul a fost făcut de ministrul norvegian al justiției, Per-Willy Amundsen, care a precizat că măsura este necesară din cauza situației nesigure privind migranții din Europa. Norvegia nu este membră a Uniunii Europene, însă face parte din zona Schengen, care permite călătoria fără pașaport în 26 de țări, fără controale la frontieră. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.977 secunde