€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:
Revista presei europene

"După ce a umilit Europa, Trump s-a înclinat în fața lui Putin"

Ştire online publicată Miercuri, 18 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Summitul de luni de la Helsinki, dintre Donald Trump și Vladimir Putin, a dominat, ieri, prima pagină de la majoritatea publicațiilor europene, care au titrat că, după ce a „umilit Europa“, președintele american „s-a înclinat în fața liderului de la Kremlin“, scrie Politico.eu, consultat de Agerpres.

Cotidianul ABC din Spania a publicat pe prima pagină o fotografie cu cei doi lideri dând mâna, însoțită de titlul: „Trump și Putin: Atât de prieteni”. Ziarul a scris că cei mai puternici lideri din lume au îngropat Războiul Rece și chestiunea amestecului Rusiei în alegerile din SUA, cel puțin deocamdată.

Cotidienele spaniole El Pais și El Mundo au scris de asemenea că Donald Trump s-a dat pe lângă Vladimir Putin, în timp ce a criticat UE și propriile sale servicii de informații. El Mundo a titrat că, după ce „a umilit Europa, Trump s-a înclinat în fața lui Putin”.

Ziarele belgiene de limbă franceză Le Soir și L’Echo au remarcat alegerea lui Trump „de a se alinia” cu Putin în detrimentul autorităților din țara sa pe subiectul amestecului Rusiei în alegerile din SUA din 2016, așa cum a titrat primul. Publicația flamandă De Tijd a scris că felul de a se comporta al lui Trump a stârnit indignare, în timp ce De Morgen a relatat că cei doi lideri „au lucrat la relația lor”, sub titlul: „Spre un viitor mai bun”.

Cotidianul german Frankfurter Allgemeine a scris că președintele american „s-a lăudat” cu summitul „foarte productiv” cu Putin, în timp ce Der Tagesspiegel a folosit ca titlu un citat din Trump: „Lumea vrea ca noi să ne înțelegem”. Publicația a mai observat aparenta satisfacție a celor doi lideri față de summitul de la Helsinki și a scris că acceptarea de către Trump a promisiunii lui Putin că Rusia nu s-a amestecat în alegerile din 2016 a atras critici dure în SUA.

Ziarele franceze și britanice s-au concentrat mai mult pe altceva. Primele au continuat să relateze pe larg despre victoria echipei naționale de fotbal la Campionatul Mondial, tratând pe scurt summitul de luni. Presa din Marea Britanie și-a împărțit atenția între evoluțiile din dosarul Brexit și summitul Trump-Putin. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7393 secunde