După anunțul privind retragerea trupelor americane NATO își reafirmă angajamentul în Afganistan

223
După anunțul privind retragerea trupelor americane NATO își reafirmă angajamentul în Afganistan - nato-1545407936.jpg

Articole recomandate

NATO a indicat, vineri, continuarea angajării sale în misiunea sa în Afganistan, după anunțul privind retragerea unui număr important de militari americani prezenți în țara răvășită de război, relatează AFP.

Purtătoarea de cuvânt a Alianței, Oana Lungescu, a refuzat să comenteze direct anunțul privind retragerea SUA, dar a reamintit angajamentul reiterat în cadrul unei recente reuniuni a miniștrilor de Externe din țările membre ale NATO de "a asigura securitatea pe termen lung și stabilitatea în Afganistan".

"Angajarea noastră este importantă pentru a garanta că Afganistanul nu va mai deveni niciodată un adăpost pentru teroriștii internaționali care ne amenință acasă la noi", a declarat Oana Lungescu.

O parte a trupelor americane desfășurate în Afganistan participă la misiunea NATO "Resolute support", care antrenează și oferă consultanță forțelor afgane în lupta lor împotriva talibanilor, în timp ce altele sunt angajate în operațiuni separate de luptă împotriva terorismului. Nu se știe pentru moment ce misiune va fi afectată de retragerea SUA.

Aproximativ 7.000 din cei 14.000 de soldați americani prezenți în Afganistan ar fi vizați de decizia de retragere, potrivit Wall Street Journal și New York Times. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6198 secunde