Drepturile omului. Washingtonul, critici la adresa Chinei și Iranului

250
Drepturile omului. Washingtonul, critici la adresa Chinei și Iranului - drepturile-1552614912.jpg
Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a criticat China și Iranul în raportul anual al Departamentului de Stat privind situația drepturilor omului în lume, prezentat miercuri, arătându-se însă conciliant cu alte țări, în numele intereselor Statelor Unite, transmite AFP. 


China, considerată de Washington adversarul său strategic numărul unu, "joacă într-o categorie aparte atunci când este vorba despre încălcări ale drepturilor omului", a declarat Pompeo în fața presei, acuzând Beijingul că "și-a intensificat la niveluri record campania de plasare în detenție a minorităților musulmane". 


Raportul menționează că autoritățile chineze au plasat în detenție arbitrară între 800.000 și posibil peste 2 milioane de uiguri, etnici kazahi și alți musulmani, într-o campanie de epurare etnică și religioasă. 


Referindu-se la Iran, Pompeo a declarat că guvernul a ucis peste 20 de persoane și a arestat mii de oameni care au manifestat pentru drepturile lor, Teheranul "continuând un tipar de cruzime aplicat de regim iranienilor", în timp ce raportul vorbește despre un bilanț extrem de negativ, care s-a agravat în mai multe domenii-cheie. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2964 secunde