Drepturile omului în Coreea de Nord, subiect tabu la summitul intercoreean

131
Drepturile omului în Coreea de Nord,  subiect tabu la summitul intercoreean - drepturile-1522847871.jpg

Articole recomandate

Șefa diplomației sud-coreene, Kang Kyung-wha, a declarat, ieri, că situația privind drepturile omului în Coreea de Nord nu va fi probabil abordată în timpul summitului intercoreean, după ce Phenianul a criticat susținerea exprimată de Seul pentru o rezoluție a ONU, informează AFP.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, și președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, ar urma să se întâlnească în data de 27 aprilie pentru un summit, eveniment rar, într-o zonă demilitarizată ce divizează peninsula, acolo unde a fost semnat armistițiul înainte de sfârșitul războiului din Coreea (1950-1953).

Marți seara, mass-media de stat nord-coreene au condamnat Coreea de Sud pentru "jocul său dublu suspect", după ce Seulul a salutat, în martie, o nouă rezoluție a ONU ce denunță încălcările drepturilor omului în Coreea de Nord.

"Asemenea tentative ar putea pune în pericol viitorul dialog", a avertizat Nordul. "Este vorba de o provocare politică la adresa RPDC (n.r. - Republica Populară Democrată Coreea) și de un act intolerabil ce duce la răcirea atmosferei dialogului", susține agenția de presă oficială a Coreei de Nord, KCNA. "Cu cine vor ei să aibă un dialog și cu cine vor ei să amelioreze relațiile dacă neagă demnitatea și sistemul social al partenerului de dialog?", întreabă KCNA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5053 secunde