Draginja Vuksanovic, prima femeie care candidează la președinția Muntenegrului

705
2
Draginja Vuksanovic, prima femeie care candidează la președinția Muntenegrului - draginija-1523541178.jpg

Articole recomandate

Draginja Vuksanovic este prima femeie din istoria Muntenegrului care aspiră să devină președinte al acestei țări în urma alegerilor ce se vor desfășura duminică, relatează agenția EFE.

Cu un doctorat în drept și în prezent deputat în parlamentul muntenegrean, Draginja Vuksanovic face parte din conducerea Partidului Social-Democrat (SDP), de opoziție, formațiune care timp de aproape două decenii până în anul 2016 a împărțit puterea cu Partidul Democrat al Socialiștilor (DPS). Însă acum, atât ea, cât și SDP acuză fostul aliat DPS și pe liderul acestui partid, contracandidatul ei în scrutinul de duminică, Milo Djukanovic, că au "privatizat" statul.

"Astăzi, țara căreia îi aparținem este un stat captiv, în care aceia ce sunt la putere consideră fiecare petic de pământ proprietatea lor privată", a spus Draginja Vuksanovic în timpul campaniei electorale.

Candidatura ei este susținută și de formațiunea Demos, de centru-dreapta și aflată de asemenea în opoziție. Unii analiști consideră că prin această candidatură SDP încearcă să supraviețuiască pe scena politică după diviziunile și scăderea de popularitate ce au urmat rupturii de formațiunea DPS.

Vuksanovic a mai fost membră a delegației parlamentului muntenegrean la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, unde a făcut parte din diferite grupuri pentru problematici precum drepturile omului, cultura, educația și tineretul, precum și lupta împotriva terorismului și crimei organizate. 

Comentează știrea

candipharm
16 decembrie 2022
candipharm

www.candipharm.com/

Morrisweinc
29 decembrie 2022
Morrisweinc

generic chloroquine 500mg https://www.hydroxychloroquinex.com/#

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3596 secunde