Două țări au șanse mari să adere la Uniunea Europeană

196
Două țări au șanse mari să adere la Uniunea Europeană - uniuneaeuropeana-1517902946.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană urmează să identifice Serbia și Muntenegru drept statele din Balcanii de Vest care au mari șanse să adere la Blocul comunitar până în 2025, potrivit unor oficiali europeni citați de site-ul agenției Novinite.


Marți, Comisia Europeană va prezenta Strategia privind Balcanii de Vest, în condițiile în care integrarea rapidă în UE a șase țări din Balcanii de Vest este promovată de 12 state membre.

"Calitatea de membru a statelor din Balcanii de Vest corespunde cu interesele politice și economice ale Uniunii Europene. Cu o voință politică puternică, Muntenegru și Serbia vor fi pregătite să devină state membre ale UE, după ce pun în aplicare reformele și soluționează problemele rămase cu vecinii lor. În același timp, Comisia Europeană consideră necesară încheierea unui acord obligatoriu din punct de vedere juridic pentru normalizarea relațiilor dintre Serbia și Kosovo", a precizat un oficial european, sub protecția anonimatului.

Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, a vorbit recent despre o "strategie a fruntașului" cu argumentul "competiției sănătoase" pentru a justifica aderarea Serbiei la UE înaintea altor state din Balcani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2791 secunde