Două țări aflate în război de zeci de ani au anunțat sfârșitul conflictului

214
Două țări aflate în război de zeci de ani au anunțat sfârșitul conflictului - douatari-1531229728.jpg

Articole recomandate

Liderii Etiopiei și Eritreei au semnat o declarație comună conform căreia "starea de război care a existat între cele două țări a ajuns la final", a declarat ministrul Informațiilor din Eritreea, Yemane Gebre Meskel, relatează BBC.


Acordul a fost semnat, ieri, în Asmara, capitala Eritreei, de către prim-ministrul Etiopiei, Abiy Ahmed, și președintele din Eritreea, Isaias Afkwerki, la o zi după Summitul istoric dintre cele două țări.


Tensiunile dintre cele două țări au fost amplificate în ultimii 30 de ani, după conflictul din 1989-1999 în ceea ce privește granița dintre cele două state, care nu s-a concluzionat până acum în vreun acord.


Cele două state au decis, de asemenea, să restabilească relațiile diplomatice și comerciale. 


Liderii au decis "începerea unei noi ere de pace și prietenie", a menționat ministrul Informațiilor într-o postare pe Twitter.


Etiopia și Eritreea vor relua zborurile între cele două țări, vor redeschide ambasadele și vor deschide mai multe porturi comune. Aceste decizii reprezintă cea mai concretă formă de apropiere între cele două țări din ultimii 30 de ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3905 secunde