Arta în licitație:

Doru Preda provoacă la cultură autentică

1084
Vineri și sâmbătă, iubitorii de artă vor putea participa la licitația organizată de colecționarul constănțean, Doru-Dan Preda, fon-datorul casei de licitații "Preda’s".
Colecționarii vor putea achiziționa lucrări semnate de artiștii Aurel Gheorghiu Cogealac, Gheorghe Firică, Gelu Costea, Anamaria Baciu Avram, Elena Cristea, Ștefan Câlția, Ion Alin Gheorghiu, Gheorghe Caruțiu, Daniela Țurcanu-Caruțiu, Tanasis Fappas, Constantin Papadopol, Constantin Cerăceanu, Ignat Ștefanov, Gelu Costea, Traian Brădean, Petre Grăjdeanu și Marin Gherasim.
Prețurile de pornire ale celor 85 de opere de artă sunt cuprinse între 1.500 și 18.000 de euro, cele mai scumpe lucrări fiind "Himera" și "Quimeras", realizate de Ion Ion Alin Gheorghiu.
Doru-Dan Preda, descendent al neamului Buzeștilor, este un iubitor de artă autentic, impunându-se prin naturalețe și prin capacitatea de a recunoaște imediat talentul unui artist. În 1990 deschide prima galerie particulară de artă, "Royal Gallery", care a funcționat pe o perioadă de patru ani în spațiul pus la dispoziție de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. A editat revista "Scythia Apostolică", ce tratează istoria, arta și tradițiile creștine. De asemenea, a editat revista "Preda’s", o consistentă publicație cu profil artistic, cu peste 150 de pagini de editoriale, imagini și comentarii. Iubitor de artă, Doru-Dan Preda este un important promotor al culturii, fiind într-o căutare constantă de artiști valoroși.
Licitația va avea loc astăzi, 8 august, de la ora 20:30, la hotelul "Rex" din Mamaia și sâmbătă, 9 august, în aceeași locație și de la aceeași oră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.719 secunde