Donald Tusk: "UE nu trebuie să-i trădeze pe britanicii anti-Brexit"

160
Donald Tusk:

Articole recomandate

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, le-a cerut, ieri eurodeputaților să nu-i trădeze pe britanicii care doresc să rămână în UE refuzând Marii Britanii dreptul de a participa la alegerile pentru Parlamentul European de la sfârșitul lunii mai, dacă data Brexit-ului va fi amânată cu mai multe săptămâni, informează AFP.

"Nu puteți trăda cele 6 milioane de persoane care au semnat petiția pentru a revoca Articolul 50 (n.r. - care reglementează în Tratatul UE părăsirea blocului comunitar de către un stat membru), milionul de oameni care au defilat pentru un al doilea referendum sau majoritatea tot mai mare a persoanelor care vor să rămână în Uniunea Europeană", a afirmat Tusk în Parlamentul European reunit în sesiune plenară la Strasbourg, potrivit DPA.

"Trebuie să fim deschiși unei îndelungate amânări dacă Regatul Unit dorește să-și regândească strategia asupra Brexit-ului, ceea ce înseamnă bineînțeles participarea Marii Britanii la alegeri", a explicat el în fața eurodeputaților, care ar putea considera această situație jenantă. "S-au auzit voci care spun că ar fi dăunător sau jenant pentru unii dintre dumneavoastră. Permiteți-mi să fiu clar: o astfel de gândire este inacceptabilă", a spus Donald Tusk. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.453 secunde