€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Mai multe ştiri online:

Donald Trump trece la ofensivă după pierderea majorității în Camera Reprezentanților

Ştire online publicată Vineri, 09 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Donald Trump i-a amenințat pe adversarii săi democrați că dacă vor profita de câștigarea majorității în Camera Reprezentanților pentru a iniția anchete împotriva lui, atunci și republicanii majoritari în Senat vor răspunde cu aceeași monedă, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres.

Responsabili democrați au sugerat deja după anunțarea rezultatelor preliminare ale alegerilor de la jumătatea mandatului că ar putea începe o serie de anchete parlamentare privind conflictele de interese, finanțele personale și eventualele intervenții ale lui Donald Trump în investigația privind presupusul amestec al Rusiei în scrutinul prezidențial din 2016.

„Vom face anchetele pe care refuză să le facă republicanii. Vom umple lacunele anchetelor privind Rusia. Americanii vor vedea declarațiile fiscale ale lui Trump”, a spus, miercuri, la postul NBC, alesul democrat Eric Swalwell.

În replică, Trump a scris pe Twitter că „dacă democrații cred că pot risipi banii contribuabililor pentru a ne ancheta în Cameră, atunci probabil și noi vom fi obligați să-i anchetăm în Senat pentru toate scurgerile de informații clasificate, printre altele. Putem să jucăm amândoi acest joc”.

Realitatea politică de la Washington este însă că odată cu învestirea noului Congres, pe 3 ianuarie 2019, Trump nu-și va mai putea susține inițiativele legislative făcând abstracție de democrați, care, odată ce controlează Camera Reprezentanților, pot bloca adoptarea oricărei legi.

Astfel, de exemplu, zidul dorit de Trump la granița cu Mexicul, pentru care el nu a reușit să obțină finanțare nici măcar de la actualul Congres controlat de republicani, ar putea rămâne doar pe hârtie.

Totuși, Trump a întins și o mână adversarilor democrați prin intermediul consilierei sale Kellyanne Conway, care a declarat, miercuri, că nu sunt de neconceput unele compromisuri între republicani și democrați, mai ales în probleme precum imigrația și infrastructura, ea subliniind că „președintele a arătat deja în ultimii doi ani că este dispus să discute cu democrații”. 

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3779 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1115 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8571 secunde