Donald Trump: "SUA nu pot continua să fie jandarmul lumii"

219
Donald Trump:

Articole recomandate

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a efectuat miercuri o vizită neașteptată soldaților americani staționați în Irak și a profitat de această primă deplasare într-o zonă de conflict după alegerea sa în urmă cu doi ani pentru a justifica decizia de retragerea a trupelor americane din Siria, relatează AFP.

"Statele Unite nu pot continua să fie jandarmul lumii", a declarat el la baza aeriană Al-Asad, la circa 160 de kilometri vest de Bagdad. "Este nedrept când această greutate apasă numai asupra noastră, a Statelor Unite", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Însoțit de soția sa, Melania, președintele american a aterizat la ora locală 19.16 (16.16 GMT) pe această bază, unde a discutat cu soldați și responsabili militari, potrivit unui fotoreporter al agenției France Prese.

Președintele și Prima Doamnă au plecat "spre Irak seara târziu de Crăciun pentru a face o vizită trupelor noastre și comandanților noștri militari ca să le mulțumească pentru angajamentul, succesul și sacrificiul lor și să le ureze Crăciun fericit", a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Inițial, Donald Trump trebuia să aibă o întrevedere cu premierul irakian, Adil Abdul-Mahdi, "dar o divergență de puncte de vedere legate de organizarea acestei întâlniri a condus la înlocuirea cu o discuție telefonică", în cursul căreia cei doi lideri au abordat în special dosarul sirian, potrivit unui comunicat la guvernului de la Bagdad.

Adil Abdul-Mahdi "l-a invitat pe președintele american să se deplaseze la Bagdad", iar Donald "Trump i-a cerut prim-ministrului să vină la Washington", a adăugat comunicatul. "Cele două părți au căzut de acord să consolideze în continuare relațiile dintre cele două țări", potrivit documentului.

Donald Trump a fost criticat frecvent pentru că, de la instalarea la Casa Albă, în ianuarie 2017, nu a efectuat nicio vizită în zone de conflict unde sunt prezente trupe americane și mai ales după ce, luna trecută, în Franța, a anulat din cauza ploii o vizită la un cimitir american din timpul Primului Război Mondial.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.329 secunde