Donald Trump se întâlnește cu Kim Jong Un. Ce mesaj are pentru China

230
Donald Trump se întâlnește cu Kim Jong Un. Ce mesaj are pentru China - donaldtrump-1549468059.jpg

Articole recomandate

Donald Trump a anunțat, cu prilejul discursului său privind Starea Uniunii, că se va întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, pe 27 și 28 februarie în Vietnam pentru a continua negocierile privind dezarmarea nucleară a Coreii de Nord.

"În cadrul diplomației noastre îndrăznețe, ne continuăm efortul istoric pentru pace în Peninsula Coreeană", a declarat el în fața Congresului, oficializând data și locul celei de-a doua întâlniri, după summitul istoric dintre cei doi lideri, la 12 iunie, în Singapore.

Totodată, Donald Trump a avertizat China că nu va mai putea "să fure locurile de muncă și bogăția americanilor" și a cerut "schimbări structurale" din partea Beijingului pentru a pune capăt practicilor sale comerciale "neloiale".

"Am mult respect pentru președintele Xi și lucrăm la un nou acord comercial cu China, dar trebuie să includă schimbări structurale reale pentru a pune capăt practicilor comerciale neloiale, a reduce deficitul nostru cronic și a proteja locurile de muncă americane", a afirmat președintele Statelor Unite, care a declanșat un adevărat război comercial împotriva Chinei pentru a o aduce la masa negocierilor.

Donald Trump și omologul său Xi Jinping au încheiat un armistițiu de 90 de zile cu prilejul summitului lor de la Buenos Aires, pe 1 decembrie. Ulterior, au început negocierile care includ pe agendă reechilibrarea balanței comerciale în favoarea SUA, dar și respectarea proprietății intelectuale sau transferul forțat de tehnologie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.3485 secunde