Donald Trump reconfirmă întâlnirea cu Kim Jong Un pe 12 iunie, în Singapore

171
Donald Trump reconfirmă întâlnirea cu Kim Jong Un pe 12 iunie, în Singapore - donald-1528028664.jpg

Articole recomandate

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că se va întâlni, totuși, cu liderul nord-coreean Kim Jong Un pe 12 iunie, în Singapore, transmite Reuters. Partea americană contramandase summitul săptămâna trecută. 


Trump l-a primit, vineri, la Casa Albă pe generalul Kim Yong Chol, un înalt oficial de la Phenian, care i-a înmânat președintelui american o scrisoare din partea conducătorului Coreei de Nord, Kim Jong Un. 


La conferința de presă de după eveniment, Trump și-a exprimat convingerea că nord-coreenii doresc denuclearizarea. El a susținut că nu a deschis încă scrisoarea de la Kim și că Washingtonul are pregătite sute de noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord, dar a convenit cu emisarul de la Phenian să nu le implementeze imediat. Președintele a declarat că nu s-a discutat și despre drepturile omului sub actualul regim nord-coreean și că transformarea este posibilă cu Kim Jong Un la conducere. 


Kim Yong Chol, unul din colaboratorii cei mai apropiați ai lui Kim Jong Un, se afla pe lista neagră a Statelor Unite înainte de negocierile privind summitul americano-nord-coreean. El este oficialul cu rangul cel mai înalt din Coreea de Nord care poartă discuții la Casa Albă după anul 2000, când un eveniment similar a avut loc în timpul președinției lui Bill Clinton. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4796 secunde