Donald Trump, optimist privind pacea în Afganistan

116
Donald Trump, optimist privind pacea în Afganistan - donald-1566152515.jpg

Articole recomandate

Donald Trump și-a exprimat satisfacția privind o reuniune foarte bună pe tema Afganistanului cu cei mai apropiați consilieri și miniștri ai săi, dând asigurări că intenționează să ajungă la un acord de pace cu talibanii pentru a pune capăt conflictului declanșat în 2001, relatează AFP. 


"Tocmai ce a luat sfârșit o foarte bună reuniune privind Afganistanul. Mulți din tabăra celor care se opun acestui război vechi de 19 ani și noi înșine intenționăm să încheiem un acord, dacă este posibil", a postat pe Twitter președintele american. 
Casa Albă a semnalat cu câteva minute înainte progrese în vederea pregătirii unui acord de pace cu talibanii, precizând, de asemenea, că discuțiile între Donald Trump și principalii săi consilieri și miniștri s-au derulat foarte bine. 


Președintele american a discutat la clubul său de golf din Bedminster, în New Jersey, cu mai mulți înalți responsabili, printre care ministrul Apărării, Mark Esper, secretarul de stat Mike Pompeo și șeful de Stat Major, generalul Joseph Dunford. 


"Discuțiile s-au focalizat asupra negocierilor în curs și a unui eventual acord de pace și reconciliere cu talibanii și guvernul din Afganistan. Reuniunea s-a derulat foarte bine și negocierile continuă", a precizat, într-un comunicat, Hogan Gidley, purtător de cuvânt adjunct al Casei Albe.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3088 secunde