€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Donald Trump nu vrea să asculte înregistrarea uciderii jurnalistului Khashoggi

Ştire online publicată Marţi, 20 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele american Donald Trump a declarat că dispune de înregistrarea uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, însă nu vrea să o asculte deoarece conținutul său este „foarte violent”, relatează AFP.

„Avem înregistrarea, nu vreau să o ascult (...) pentru că este o înregistrare a suferinței”, a declarat el într-un interviu difuzat duminică de Fox News.

„Am fost pe deplin informat, nu există niciun motiv să o ascult”, a continuat el. „Știu exact ce s-a întâmplat (...) a fost foarte violent, foarte brutal și groaznic”.

Potrivit Washington Post și New York Times, CIA a ajuns la concluzia că prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi.

Întrebat dacă prințul saudit, care contestă orice implicare, l-a mințit pe președintele Statelor Unite, Donald Trump a răspuns: „Nu știu. Cine știe cu adevărat?”.

„Mi-a spus că nu are nimic de-a face cu asta. Mi-a spus poate de cinci ori, cu ocazii diferite, inclusiv cu câteva zile în urmă”, a adăugat el.

Reamintind că Statele Unite au anunțat sancțiuni financiare împotriva unor oficiali saudiți, Donald Trump a insistat asupra faptului că Arabia Saudită este un aliat valoros.

„Vreau să rămân cu un aliat care, în multe privințe, a fost extraordinar”, a mai spus el.

La mijlocul lunii noiembrie, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că a transmis Riadului, Washingtonului, Parisului și Berlinului înregistrări ale uciderii lui Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul.

Erdogan a declarat, în repetate rânduri, că ordinul asasinării lui Khashoggi a fost dat de la „cel mai înalt nivel al statului saudit”. El a respins responsabilitatea Regelui Salman, însă presa și oficialii turci l-au acuzat pe prințul moștenitor Mohammed bin Salman.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7253 secunde