Donald Trump: "Negocierile cu talibanii sunt moarte!"

195
Donald Trump:

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a declarat, luni, că negocierile cu talibanii sunt "moarte", după ce a anulat întâlnirea secretă prevăzută cu aceștia la Camp David, și, tot luni, comandantul forțelor americane în Afganistan a afirmat că este probabilă o intensificare a operațiunilor pentru contracararea înmulțirii recente a atacurilor insurgenților, transmite Reuters. 


Trump a anulat întâlnirea secretă prevăzută să aibă loc cu talibanii la Camp David, Maryland, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce un militar american a fost ucis într-un atac sinucigaș al insurgenților la Kabul, săptămâna trecută. 


"Sunt moarte. Sunt moarte. În ce mă privește pe mine, sunt moarte", le-a declarat Trump reporterilor, întrebat despre aceste negocieri în timp ce părăsea Casa Albă pentru a se deplasa în Carolina de Nord. 


Trump sperase să încheie lunile de negocieri cu talibanii, care controlează mari părți din Afganistan, cu o întâlnire secretă la Camp David, la care ar fi participat și președintele afgan Ashraf Ghani, și care era menită să "bată în cuie" un acord de retragere a trupelor din războiul din care implicate SUA de 18 ani. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2687 secunde