Donald Trump își confirmă interesul pentru achiziționarea Groenlandei

179
Donald Trump își confirmă interesul pentru achiziționarea Groenlandei - donald-1566239889.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump și-a confirmat, duminică, interesul pentru achiziționarea Groenlandei de la Danemarca, eventualitate pe care el a calificat-o drept o mare tranzacție imobiliară, precizând totodată că aceasta nu este o prioritate pentru SUA, informează AFP. 


"Este un lucru despre care am vorbit", a declarat Trump. "A apărut acest concept și am spus că, din punct de vedere strategic, aceasta este fără îndoială interesant și că noi am fi interesați, însă vom discuta puțin cu Danemarca", a continuat președintele american, precizând că aceasta "nu este prioritatea numărul unu" pentru administrația sa. 


Cotidianul economic The Wall Street Journal a scris, joi, că președintele american, magnat al imobiliarelor înainte de a se lansa în politică, s-a arătat în repetate rânduri interesat de achiziționarea acestui teritoriu care numără 56.000 de locuitori și a vorbit despre aceasta cu consilierii săi la Casa Albă. Președintele s-a informat de asemenea asupra resurselor naturale și importanței geopolitice a regiunii, potrivit cotidianului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3893 secunde