Donald Trump își amână discursul prezidențial privind starea națiunii

220
Donald Trump își amână discursul prezidențial privind starea națiunii - lead720405-1548315539.jpg

Articole recomandate

Paralizia politică de la Washington l-a constrâns pe Donald Trump să-și amâne sine die discursul prezidențial despre starea Uniunii, iar o soluție nu se întevede în vederea ieșirii țării din cel mai îndelungat "shutdown" din istoria sa.

"Voi susține discursul atunci când se va termina shutdownul. Nu caut altă incintă pentru discursul despre starea Uniunii, pentru că nu există alta care să poată rivaliza cu istoria, tradiția și importanța Camerei Reprezentanților", a scris el pe Twiteer miercuri seara (ora locală). În opinia sa, acest "mare discurs" va avea loc "într-un viitor apropiat". Însă conflictul între republicani și democrați care privează de buget o parte a administrațiilor federale părea de nesoluționat, potrivit news.ro.

Senatul american urmează să se pronunțe joi prin vot asupra a două texte concurente care încearcă fiecare în felul său o ieșire din impas, însă nici Donald Trump și nici opoziția nu sunt pregăiți să cedeze.

În centrul acestui conflict care durează de peste o lună se află zidul pe care Donald trump îl vrea la frontiera cu Mexicul. El reclamă, pentru a-l ridica, peste cinci miliarde de dolari. Însă democrații, care au vântul în pupa în acest proiect, refuză să semneze un compromis bugetar pe această bază.

În lipsa unui acord, bugetele anumitor administrații sunt blocate de la 22 decembrie. Aproximativ 800.000 de angajați federali se află în șomaj forțat sau munceasc neplătiți în cazul în care posturile lor sunt considerate esențiale, potrivit news.ro.

Joi, către ora locală 14.30 (21.30, ora României), senatorii se pronunță prin vot asupra celor două texte concurente.

Propunerea republicană asigură o finanțare a Guvernului până în septembrie și integrează o anvelopă pentru zid și o concesie acordată sâmbătă de Trump - o amânare pentru un milion de imigranți amenințați în mod direct de expulzare. Textul democrat nu conține vreun buget pentru zid. El propune deschiderea administrațiilor până la 8 februarie și promite relansarea dezbaterii pe tema securității la frontiere, odată ridicat "shutdown"-ul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3228 secunde