Donald Trump inițiază procesul de a declara Brazilia drept aliat major non-NATO

162
Donald Trump inițiază procesul de a declara Brazilia drept aliat major non-NATO - donald-1557426106.jpg

Articole recomandate

Statele Unite vor desemna Brazilia drept aliat major non-NATO, a declarat, miercuri, președintele american Donald Trump, potrivit DPA. 
"Iau această decizie ca recunoaștere a angajamentelor recente ale guvernului Braziliei de a spori cooperarea în domeniul apărării cu Statele Unite și ca recunoaștere a propriului nostru interes național în aprofundarea coordonării noastre în privința apărării cu Brazilia", a precizat Trump într-un mesaj către Congres, citat într-un comunicat al Casei Albe. 
Când președintele brazilian Jair Bolsonaro s-a aflat în vizită la Washington în martie, Trump a spus că ar putea chiar susține aderarea Braziliei la Alianța Nord-Atlantică. 


Bolsonaro, care a fost supranumit "Donald Trump al Braziliei" în timpul campaniei sale electorale de anul trecut, și președintele american sunt amândoi văzuți ca populiști de dreapta. 
După ce Bolsonaro și-a preluat funcția la 1 ianuarie, cele două puteri de pe continentul american au încercat să își dezvoltare legăturile comerciale și în alte domenii. 


Desemnarea Braziliei ca aliat major non-NATO ar urma să acorde acestei țări un acces mai mare la achizițiile de arme și echipamente americane. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4182 secunde