Donald Trump încearcă să ajungă la un compromis cu Congresul privind imigranții

119
Donald Trump încearcă  să ajungă la un compromis  cu Congresul privind imigranții - donaldtrumpincearca-1515585541.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump se întâlnește cu congresmeni republicani și democrați în încercarea de a ajunge la un compromis cu privire la soarta a mii de imigranți tineri și fără documente, ce riscă să fie deportați din Statele Unite, relatează Reuters.

Trump, republicanii majoritari în Congresul SUA și democrații par să fie departe de un acord, în contextul în care alegerile de la jumătatea mandatului vor avea loc în noiembrie acest an. Liderul de la Casa Albă susține că dorește ca orice acord privind imigrația să includă finanțarea unui zid la frontiera cu Mexicul și consolidarea restricțiilor privind imigrația.

"Vom construi zidul", a spus Donald Trump într-un discurs rostit la Nashville, statul Tennessee.

Democrații doresc un acord care să-i ajute pe cei aproximativ 700.000 de tineri imigranți a căror protecție expiră la începutul lunii martie. Însă, sub presiunea imigranților, ei sunt reticenți să-i facă lui Trump vreo concesie în problema zidului, promisiunea sa centrală în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016.

"Au existat unele discuții, dar poziția noastră este clară, iar poziția lor este oarecum clară. Dorim să explorăm și să vedem dacă există marjă de negociere", a afirmat un oficial de la Casa Albă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4926 secunde