Donald Trump îi va primi, luna viitoare, pe președinții statelor baltice

82
Donald Trump îi va primi, luna viitoare, pe președinții statelor baltice - donald-1522157511.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump îi va primi la Washington, pe 3 aprilie, pe liderii Estoniei, Letoniei și Lituaniei, pentru a marca centenarul independenței celor trei țări, informează Casa Albă. 


"Președintele Trump și cei trei șefi de stat vor sărbători centenarul independenței Estoniei, Letoniei și Lituaniei și vor pregăti cadrul pentru un alt secol de legături puternice între țările noastre", a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Casei Albe, Raj Shah. 


Acesta a indicat că Summitul Țările Baltice-SUA de săptămâna viitoare se va concentra pe cea mai bună modalitate de întărire a relațiilor de securitate, afaceri, comerț, energie și cultură între aceste state și SUA. 


În plus, Shah a spus că în cursul vizitei președintei Estoniei, Kersti Kaljulaid, președintelui Letoniei, Raimonds Vejonis, și a președintei Lituaniei, Dalia Grybauskaite, vor fi evidențiate "realizările țărilor baltice de la obținerea independenței, inclusiv creșterea lor economică, recentul succes în îndeplinirea promisiunilor de apărare și cheltuieli ale NATO". 


După 1918, cele trei țări au rămas independente până la cel de-al Doilea Război Mondial și anexarea lor de către Uniunea Sovietică. Ele s-au separat de aceasta abia în 1990-1991 și au aderat la Uniunea Europeană și la NATO în 2004. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9248 secunde