Donald Trump îi amenință cu noi represalii pe partenerii comerciali ai SUA

129
Donald Trump  îi amenință  cu noi represalii pe partenerii comerciali ai SUA - donald-1518534793.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump i-a amenințat cu noi represalii pe partenerii comerciali ai SUA, inclusiv pe așa-zișii aliați ai Washingtonului, informează AFP.

"Vom face ca țările care profită de SUA să plătească. Unele dintre ele sunt așa-numiți aliați, dar nu ne sunt aliați în domeniul comerțului", a afirmat președintele republican, în cadrul unei reuniuni pe tema infrastructurii cu mai mulți responsabili, la care a participat și presa.

El a făcut apoi referire la introducerea unei taxe de reciprocitate, fără să ofere mai multe detalii.

"Veți auzi despre asta în lunile următoare. Nu putem continua să lăsăm alte țări să profite de noi", a avertizat Trump, deplângând faptul că SUA "pierd sume importante cu China, Japonia și Coreea de Sud".

Liderul de la Casa Albă a întrebat, adresându-se ministrului Comerțului, Wilbur Ross: "Sunteți de acord cu ceea ce am spus despre taxă?".

"Am dat atât de mult în mod unilateral că multe dintre aceste activități comerciale sunt răni pe care ni le provocăm noi înșine", a răspuns acesta, aprobând analiza președintelui.

Donald Trump a retras SUA din Acordul de parteneriat transpacific și este pe cale să renegocieze Acordul Nord-American de Comerț Liber încheiat între țara sa, Canada și Mexic în anul 1994.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1506 secunde