€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Donald Trump, extrem de bucuros după negocierile cu Phenianul

Ştire online publicată Miercuri, 25 Iulie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele american Donald Trump s-a declarat extrem de bucuros de starea negocierilor cu Coreea de Nord, într-un moment în care mulți observatori subliniază absența unor progrese concrete la peste o lună de la summitul cu Kim Jong Un, relatează agenția AFP, consultată de Agerpres. 


„Nicio rachetă nu a fost lansată de Coreea de Nord în nouă luni. La fel, niciun test nuclear”, a scris Donald Trump, pe Twitter. „Japonia este bucuroasă, întreaga Asie este bucuroasă. Însă știrile false spun, fără măcar să mă întrebe (mereu surse anonime), că sunt furios pentru că lucrurile nu merg suficient de repede. Fals, sunt extrem de bucuros”, a adăugat el. 


Președintele american a făcut referire în special la un articol din Washington Post apărut cu o zi în urmă, conform căruia el ar fi frustrat de absența unor progrese privind dosarul nuclear nord-coreean. 


Cotidianul a scris că, deși afișează o încredere ridicată atunci când este întrebat despre acest subiect, președintele Trump este furios în privat. 


„Amazon Washington Post s-a dezlănțuit împotriva mea”, a mai scris Trump pe Twitter, făcând referire la compania lui Jeff Bezos, proprietara Washington Post. 


De la întâlnirea istorică dintre Donald Trump și Kim Jong Un din Singapore, la 12 iunie, detaliile denuclearizării complete a Peninsulei Coreene evocate de Phenian nu au fost puse la punct. 


„Cea mai mare parte a dezarmării ar trebui să se încheie până la sfârșitul lui 2020, la capătul primului mandat al lui Donald Trump”, a spus, la scurt timp după summit, secretarul de stat Mike Pompeo. 


Însă discursul spus acum de americani pare să se fi schimbat. Președintele Trump a afirmat, săptămâna trecută, că „nu există nicio dată-țintă. Nu suntem presați”. 


★ ★ ★


Donald Trump a declarat, tot luni, că nu a cedat nimic la întâlnirea de săptămâna trecută cu omologul său rus Vladimir Putin, dar a rămas evaziv în legătură cu detaliile controversatei lor discuții de la Helsinki. 


„Nu am cedat nimic. Pur și simplu, am discutat despre beneficiile viitoare pentru ambele țări”, a scris Trump pe Twitter. 


După întrevederea de două ore care a avut loc la Helsinki, Trump s-a aflat sub tirul criticilor în Statele Unite pentru declarațiile sale considerate prea conciliante față de Vladimir Putin. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7623 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3968 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2954 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7297 secunde